Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Referat 30. januar 2024

Deltagere: Christian Østerballe, Søren Nielsen, Hans Christian Jensen, Niels Reimer, Souzi Ajoub El Hek, Anne-Britt Andersen, Donna Jensen, Heidi Sørensen, Sarah H. Bødkergaard, Mathilde Mikkelsen.

Afbud: Anders Groth, Nikolaj Lek Arboe, Helle Marie Rønnov, Jette Hjorth

Mødeleder: Christian Østerballe

Referent: Donna Jensen

  1. Godkendelse af referat 
    Fremadrettet skal vi ikke underskrive referatet. Vi godkender mundtligt på mødet eller kommer med indsigelser, når det bliver sendt ud via Aula, hvis der skal rettes til.  
  2. Godkendelse af dagsorden
    Godkendt
  3. Skole-hjem-samtaler
    Hensigt: Orientering om efterårets samtaler. 
    Formål: Hvordan er samtalerne forløbet? Drøfte elevernes deltagelse i samtalerne.

    Beslutning: Skal elevernes deltagelse være ens på alle årgange?

    Indskolingen:  
    I børnehaveklassen er eleverne ikke med til samtalerne. I 1. klasse er de med til 1 samtale om foråret. På 2. og 3. årgang er eleverne med til begge.  

    Mellemtrinnet:  
    Eleverne er med til alle samtaler. Der har været et fokus på de mål, der bliver arbejdet med i Meddelsesbogen som afsæt. Der er 1 samtale om efteråret og en i foråret efter behov.

    Udskolingen:  
    Elever bliver spurgt om, hvordan det går inden samtalerne. Der er 1 samtale om efteråret og en i foråret efter behov.  
    Generelt er samtalerne forløbet godt på alle klassetrin.  

    Det er vigtigt, at personalet får skrevet formål med samtalerne når der indkaldes og gør opmærksom på, at der altid er mulighed for samtaler efter behov og mulighed for at få punkter på til samtalerne.  

    Vi aftaler, at det drøftes om eleverne skal med til alle samtalerne eller vi beholder den form skolen kører nu. Det konkluderes at det vurderes på skolen.

  4. Princip for brug af meddelelsesbogen
    Hensigt: Tilsyn på brug af meddelelsesbogen. Princip for Vester Hassing Skoles brug af meddelelsesbogen 
    Formål: Følges princippet eller er der afvigelser, som kræver en tilretning?

    Personalet orienterer: De læringsfremmende samtaler bliver brugt som afsæt til Meddelelsesbogen.  Ud fra samtalerne bliver der lavet konkrete mål for den enkelte elev. Dette skal gerne være i overensstemmelse med princippet. Personalet øver sig endnu og det er en del af skolens strategiske handleplan for skoleåret 23/24.  
    Forældrevalgte: Fokus på princippets kendskab hos personale, fokus på forældrenes viden om meddelelsesbogen og dens placering og fokus på, hvordan Meddelelsesbogen kommer til at virke efter hensigten for forældrene (hvor tit besøger man den). Ønske til udvikler om at få notifikationer når der ændres i Meddelelsesbogen.  
    Vi tager det op igen efter den 12/3-24, hvor det har været på et lærermøde. Der er ønske om, at vi undersøger, hvor aktivt forældrene anvender Meddelelsesbogen som samarbejdsværktøj.  

  5. Lektieudmeldinger
    Hensigt: Afklare om der er en generel og ensartet metode blandt lærerne når der meldes lektier ud via Aula? Hvis ikke hvorfor ikke? 
    Er der en oplevelse af at elever/forældre støtter op om lektier i hjemmet? 
    Formål: Følges beskrivelsen af “Lektier og faglig fordybelse” i Principper for undervisningens organisering eller er der noget som kræver en retning? 
    Beslutning: Evt. tilretning af princip eller praksis

    I indskolingen er der fast læselektier. Udover det bliver der løbende skrevet hjem i ugebrevet, hvis der er lektier. Der bliver skrevet hjem til forældre, hvis der f. eks er sider i en bog, der mangler som man gerne vil have hjemmet til at hjælpe med.  

    På mellemtrinnet står lektier under opgaver i MU. Der er ønske om, at eleverne selv tager ansvar i deres lektier, men forældre kan følge med så de kan støtte op.

    I udskolingen står lektier under opgaver i MU, hvor forældre kan følge med og støtte op via Aula.  

    Praksis er pt. at det bliver præsenteret på forældremøder, hvor man viser vejen ind i appen.  

    Der rettes ikke til i princippet, da det vurderes, at praksis er god som den er.  

  6. Skabelon og princip for udarbejdelse af principper
    Hensigt: At gøre arbejdet med principperne mere ensartet og simpelt. 
    Beslutning: Kan vi samskrive og forenkle de to dokumenter? 
    Bilag “Skabelon for principper” og “Princip for principper” udsendes via Aula inden mødet
  7. Orienteringspunkter
    • Der er enighed om, at vi samskriver ‘Princip for principper’ og ‘Skabelonen for principper’, så de bliver mere ensartet og simple. Skabelonen skal være mere vejledende frem for en tjekliste der skal udfyldes. Der vil altid være en variation i principperne afhængig af, hvem der har udarbejdet dem. Christian og Søren laver en justering og tager det med til næste møde.  
    • Formand
      Skole og Forældre Landsmøde 2023 
      Vision og strategi for Skole og Forældre 2024-2026.  Der er en ny 3 punkts strategi. Det er sendt links ud, hvor SKB kan orientere sig om den nye vision og strategi.  
    • Skoleledelsen
      Tilbud om Multibane – Princip om sponsorering? Vi er blevet kontaktet om en gratis multibane fra “Aktiv Fritid”. Vi skal have lavet et princip omkring sponsorering inden vi siger ja. Vi kontakter Vadum Skole for at høre deres erfaring.  
      Ny forpagter i Bistro VH – kostpolitik fra SB? Der er kommet ny forpagter. Holdningen er, at det er et sundt og nærende måltid, der bliver serveret. Vi er dialog med VHG omkring automaten med slik og sodavand, da skolen ønsker en timer på, så det først er efter kl. 16.00 eleverne kan købe fra automaten.  
      Terminsprøve - praktik i 9. årgang. Er afviklet på PLC, men ønsker fremadrettet at gøre det i multisalen. Skolen har en opmærksomhed på, hvordan elever med særlige vilkår er tænkt ind i prøveformen. Opmærksomhed på at alle elever ikke havde fundet en praktikplads på 9. årgang.  
    • Personale
      Ansættelse af May-Britt Mortensen og Søren Tidemand.
    • Ledelsens læringssamtale
      Der er fremgang i vores resultater på Matematik, Dansk, Trivsel og vores løfteevne ved Cepos er også rigtig høj.  
      Der var også ros for vores måde at arbejde systematisk på og for vores arbejde med at lave en god DUS, med en høj belægningsgrad og stor tilfredshed.  
      Fraværet et steget på personaledelen, det følger vi tæt. Elevfravær er gennemsnitlig sammenlignet med kommunen, men vi er i gang med at implementere den nye handlevejledning blandt personalet og vil på forældremøderne til sommer fortælle om den til forældrene.  
      Vores dårligste resultater findes blandt forældrenes frivillige tilfredshedsundersøgelse. Ca. 25% af forældre havde svaret og vi er i nederste tredjedel i kommunen, dette afspejler dårligt vores andre resultater. Kommunikation med forældre er et fokuspunkt fremadrettet, for at fortælle den gode historie og skabe tilfredshed blandt forældre.  
      Ledelses interview med Brøndum og Fliess. Som del i PLL projektet er der opfølgning fra Mærsk Fonden. Vi var godt i gang og havde god systematik i vores arbejde.
      Trivselsmåling - Vi er steget og ligger nu nummer 7 fra nummer 44. Vi påbegynder forberedelserne til dette års Trivselsmåling der kører fra 6/3 til 20/3, vi syntes det er vigtigt at komme hele vejen omkring, både forberedelse, afholdelse og evaluering.  
    • Spørgsmål vedr. Styrelsesvedtægten. Man er ikke stemmeberettiget til skolebestyrelsesmøderne medmindre man møder op. Dette kan dog være online. 
    • Medlemmer
      Souzi informerer om at der er fokus på stærke fællesskaber i skole/forældre i lokalforeningen.  
    • Personale
      Der er MUS-samtaler med lærerne. Der er HHU i uge 7. Legetøjsdag. Hård december med sygemeldinger på mellemtrinnet. Udskolingen har haft terminsprøver. 9. årgang i praktik. 15/2 er der personalearrangement.  
    • Elevråd
      Tur til København med udskolingens elevrådsmedlemmer. Der er kommet et skema så alle kan blive repræsenteret i elevrådet. Det giver flere stemmer. Der er fra nogle elever utilfredshed med, at man ikke må forlade skolens matrikel. Forslag om, at der kan laves et skriftligt samtykke med forældre. Flere ønsker de kan købe sodavand. Der kommer en 1 dagstur til København. Vandautomater er endnu et stort ønske. Der har været fokus på, hvordan man passer på skolen især i udskolingen. Der er for mange ting, der går i stykker. Der er forslag om at gå i dialog med Bistroen omkring mad muligheder.  
  8. Evt.  
    • Der er igangsat nye opmålingen af skolerne for at vurdere fremtidige ressourcer til rengøringen. Der skal spares over 40 stillinger på kommunalt plan, så resultatet af opmålingen fylder i personalegruppe.
    • Der er valg til skolebestyrelsen i foråret. Man skal overveje sin stilling i forhold til genvalg, hvis man er på valg. Som vi har læst os frem til, så er medlemmerne i skolebestyrelsen valgt således:
  • Medlemmer af skolebestyrelsen:
    Christian (valgt på mandat der udløber 2026)
    Anne-Britt (valgt på mandat der udløber 2026)
    Nikolaj (valgt på mandat der udløber 2026)
    Souzi (valgt på mandat der udløber 2024)
    Sarah (valgt på mandat der udløber 2024)
    Jette (valgt på mandat der udløber 2024)
    Heidi (valgt på mandat der udløber 2024)
  • Suppleanter:
    Sandra (udløber ??)
    Helle (udløber ??)